Jump to content


TLT-2H not working after 2017


  • Please log in to reply
163 replies to this topic

#81 Guest_gertjotigelaar_*

Guest_gertjotigelaar_*
  • Guests

Posted 27 January 2017 - 09:48 AM

 

Thank you. But i have problem, after i put the files ( openatdll.dll, scatOPENAT.txt and V500.bin ) on ftp, the update process are succesfully. And then the tracker shut down (indicated with the led lamp), and it can not turn on anymore. Here is the log on ftp server:

 

000012)27/01/2017 5:07:45 - (not logged in) (114.125.178.194)> Connected on port 21, sending welcome message...
(000012)27/01/2017 5:07:45 - (not logged in) (114.125.178.194)> 220 Wellcome to FTP server
(000012)27/01/2017 5:07:45 - (not logged in) (114.125.178.194)> USER update
(000012)27/01/2017 5:07:45 - (not logged in) (114.125.178.194)> 331 Password required for update
(000012)27/01/2017 5:07:46 - (not logged in) (114.125.178.194)> PASS ****
(000012)27/01/2017 5:07:46 - update (114.125.178.194)> 230 Logged on
(000012)27/01/2017 5:07:46 - update (114.125.178.194)> TYPE I
(000012)27/01/2017 5:07:46 - update (114.125.178.194)> 200 Type set to I
(000012)27/01/2017 5:07:47 - update (114.125.178.194)> SIZE openatdll.dll
(000012)27/01/2017 5:07:47 - update (114.125.178.194)> 213 93214
(000012)27/01/2017 5:07:47 - update (114.125.178.194)> PASV
(000012)27/01/2017 5:07:47 - update (114.125.178.194)> 227 Entering Passive Mode (xxx,xxx,xxx,xxx,198,76)
(000012)27/01/2017 5:07:48 - update (114.125.178.194)> REST 0
(000012)27/01/2017 5:07:48 - update (114.125.178.194)> 350 Rest supported. Restarting at 0
(000012)27/01/2017 5:07:48 - update (114.125.178.194)> RETR openatdll.dll
(000012)27/01/2017 5:07:48 - update (114.125.178.194)> 150 Opening data channel for file download from server of "/openatdll.dll"
(000012)27/01/2017 5:07:48 - update (114.125.178.194)> 226 Successfully transferred "/openatdll.dll"
(000012)27/01/2017 5:08:12 - update (114.125.178.194)> QUIT
(000012)27/01/2017 5:08:12 - update (114.125.178.194)> 221 Goodbye
(000012)27/01/2017 5:08:12 - update (114.125.178.194)> disconnected.
 
Please give me advice.
Thanks.

 

 

Hi Orangeuser,

 

this is a pity. Did you try removing and reinstalling the battery/power? After the update is ready, the device has to be restarted.

 

Also there is the possibiility that you flashed an incompatible rom, or that during the flashing of rom the power ran out (empty battery). I have lost 1 unit due to problems with update. This was a unit that had firmware version V3.02.168 and I flashed to V500 V3.02.158VYJ005. I think it went dead during the operation, and I have tried to connect by cable. Now with cable I can indeed see the unit and also flash firmware, but I think the bootloader is broken. The unit is not starting up correctly. I lost 1 unit out of 10, and replaced it. 

 

You can try to connect to pc with USB/Serial cable and try to reflash the firmware that way. Maybe this will work. I have the connectors and cables, they came in yesterday and the cable works fine. But I was not successful in reviving my bricked unit. It is taking the firmware, but it is not booting up.

 

Yesterday I flashed 4 more units over the air with FTP with no problems. Maybe I was lucky.



#82 Guest_gertjotigelaar_*

Guest_gertjotigelaar_*
  • Guests

Posted 27 January 2017 - 09:57 AM

Hi All,

 

some good and some bad news. 

 

My shr-05v-s-b has arrived. I made the cable, and pin 1,2,3 are the right pins on the shr-05v-s-b connector to use. Start counting from Battery connector. It is RX, TX, GND. If it does not work immediately, switch RX and TX. Nothing can go wrong with that, no risk of blowing anything up. 

 

So now I have 1 cable with 2 connectors: 1 shr-05v-s-b for the old units, and 1 mini usb for the new units. They both work.

 

Even 1 "bricked" unit V600 has been flashed with success with newer firmware and is now working. However 1 older V500 unit is completely dead. It will take new firmware, but the bootloader is damaged, and the device is not booting up.

 

I do have some shr-05v-s-b connectors and cables left, so If you live in Netherlands, let me know, I can send by envelope.

 

Thanks for all the information that helped me. Total units flashed is 15, V500, V600 and V700. Only 1 broken....



#83 Guest_orangeuser_*

Guest_orangeuser_*
  • Guests

Posted 27 January 2017 - 10:55 AM

Hi Orangeuser,

this is a pity. Did you try removing and reinstalling the battery/power? After the update is ready, the device has to be restarted.

 

Also there is the possibiility that you flashed an incompatible rom, or that during the flashing of rom the power ran out (empty battery). I have lost 1 unit due to problems with update. This was a unit that had firmware version V3.02.168 and I flashed to V500 V3.02.158VYJ005. I think it went dead during the operation, and I have tried to connect by cable. Now with cable I can indeed see the unit and also flash firmware, but I think the bootloader is broken. The unit is not starting up correctly. I lost 1 unit out of 10, and replaced it. 

 

You can try to connect to pc with USB/Serial cable and try to reflash the firmware that way. Maybe this will work. I have the connectors and cables, they came in yesterday and the cable works fine. But I was not successful in reviving my bricked unit. It is taking the firmware, but it is not booting up.

 

Yesterday I flashed 4 more units over the air with FTP with no problems. Maybe I was lucky.

Hi gertjotigelaar, thanks for reply.

After the upgrade process finished, the led indicator are turn off (i think it's restart, but unfortunately it's shutdown). I am waiting about 5 minutes, but nothing happen, all led lamp off.

And then i am remove the battery, and installing the battery again, but the tracker still dead. I already make sure the battery still have power.
The old firmware is V3.02.184 and the upgraded firmware is V3.02.158F4VYJ005
Did i made some mistake during upgrade process?
 
I did not have data cable for the old version (V500, V3 firmware), i only have mini usb data cable with pl2303, and already sucessfully upgrade for V600 with V4 firmware version.
 
Thanks for any help.


#84 Guest_frpre1_*

Guest_frpre1_*
  • Guests

Posted 29 January 2017 - 22:41 PM

h#s#!

 

that does actually work! 

 

thnx

 

 

 

Hi All,

 

(...)

 

Flashing Over the Air (OTA)

I have also succesfully done OTA firmware updates, but this has only been succesful for the older units V500 with the SW version V3.02.172. I placed the updated (downgraded) software files for the V500 V3.02.158VYJ005 in the root of FTP server. You need to take care that the server username is simple and short and so is the password. It can only contain letters and numbers and his limited length. If you use username: update password: update1234 it will work. The command you need to use is !-0000,[serveradress or IP],username,password. For example: !-0000,ftp.updateserver.com,update,update1234 The units are flashing correctly, but be aware of potential problems with empty battery! I lost 1 unit that is now not responding, I think it went dead during flashing. You do need working gprs connection and sufficient data in your plan. All files need to be in the root of ftp server. these are openatdll.dll, scatOPENAT.txt and V500.bin. You need to be patient because the transfer of the data may take time, since gprs is slow. If you have many units in the field, this might be your best bet. Make the engines run for power!



#85 Guest_orangeuser_*

Guest_orangeuser_*
  • Guests

Posted 30 January 2017 - 11:37 AM

 

Hi gertjotigelaar, thanks for reply.

After the upgrade process finished, the led indicator are turn off (i think it's restart, but unfortunately it's shutdown). I am waiting about 5 minutes, but nothing happen, all led lamp off.

And then i am remove the battery, and installing the battery again, but the tracker still dead. I already make sure the battery still have power.
The old firmware is V3.02.184 and the upgraded firmware is V3.02.158F4VYJ005
Did i made some mistake during upgrade process?
 
I did not have data cable for the old version (V500, V3 firmware), i only have mini usb data cable with pl2303, and already sucessfully upgrade for V600 with V4 firmware version.
 
Thanks for any help.

 

 

My case closed. I have done the job thru OTA. Thanks gertjotigelaar and everyone in this forum.



#86 Guest_gertjotigelaar_*

Guest_gertjotigelaar_*
  • Guests

Posted 31 January 2017 - 13:19 PM

 

Hi gertjotigelaar, thanks for reply.

After the upgrade process finished, the led indicator are turn off (i think it's restart, but unfortunately it's shutdown). I am waiting about 5 minutes, but nothing happen, all led lamp off.

And then i am remove the battery, and installing the battery again, but the tracker still dead. I already make sure the battery still have power.
The old firmware is V3.02.184 and the upgraded firmware is V3.02.158F4VYJ005
Did i made some mistake during upgrade process?
 
I did not have data cable for the old version (V500, V3 firmware), i only have mini usb data cable with pl2303, and already sucessfully upgrade for V600 with V4 firmware version.
 
Thanks for any help.

 

Hi Orange User,

 

you have flashed with F4 version of the rom, and you had the "normal" version, try again to use v3.02.158VYJ005 without the F4. 

 

I do doubt wether your unit will still be flashable without the cable. But if you have the mini-usb cable, you can also make the cable for V500 unit. The tx and Rx lines are 1 and 2 pins, counting from the battery connector. If you need the connectors: I have spares I can mail you if it is not too far away. You can solder it to your existing cable and have a double-action cable suitable for both types. If you personal message me, I can send it if it is in europe with regular mail.



#87 Guest_Unicar1175_*

Guest_Unicar1175_*
  • Guests

Posted 31 January 2017 - 17:42 PM

 

Flashing Over the Air (OTA)

I have also succesfully done OTA firmware updates, but this has only been succesful for the older units V500 with the SW version V3.02.172. I placed the updated (downgraded) software files for the V500 V3.02.158VYJ005 in the root of FTP server. You need to take care that the server username is simple and short and so is the password. It can only contain letters and numbers and his limited length. If you use username: update password: update1234 it will work. The command you need to use is !-0000,[serveradress or IP],username,password. For example: !-0000,ftp.updateserver.com,update,update1234 The units are flashing correctly, but be aware of potential problems with empty battery! I lost 1 unit that is now not responding, I think it went dead during flashing. You do need working gprs connection and sufficient data in your plan. All files need to be in the root of ftp server. these are openatdll.dll, scatOPENAT.txt and V500.bin. You need to be patient because the transfer of the data may take time, since gprs is slow. If you have many units in the field, this might be your best bet. Make the engines run for power!

 

 

Hi, gertjotigelaar

I made my own FTP user on win 8, but the TLT2H (SWVER V3.02.172 ) didnot seem to read from the server. I checked the logs but there is no trace shown for the unit. Did I missing something?

note: 

I can access the ftp server from other PC. and I already put these 3 files of ver.500. as you said.

 

 

Best Regards



#88 Guest_orangeuser_*

Guest_orangeuser_*
  • Guests

Posted 01 February 2017 - 01:13 AM

Hi Orange User,

 

you have flashed with F4 version of the rom, and you had the "normal" version, try again to use v3.02.158VYJ005 without the F4. 

 

I do doubt wether your unit will still be flashable without the cable. But if you have the mini-usb cable, you can also make the cable for V500 unit. The tx and Rx lines are 1 and 2 pins, counting from the battery connector. If you need the connectors: I have spares I can mail you if it is not too far away. You can solder it to your existing cable and have a double-action cable suitable for both types. If you personal message me, I can send it if it is in europe with regular mail.

 

Hello gertjotigelaar,

Thanks for your advice. I don't have the connector for V500, i will try to buy at my local store, thanks for your kindness for offering your connector spare.
I already successfully update V3 thru OTA. God bless you.


#89 Guest_Unicar1175_*

Guest_Unicar1175_*
  • Guests

Posted 02 February 2017 - 03:30 AM

Hi, gertjotigelaar
I made my own FTP user on win 8, but the TLT2H (SWVER V3.02.172 ) didnot seem to read from the server. I checked the logs but there is no trace shown for the unit. Did I missing something?
note:
I can access the ftp server from other PC. and I already put these 3 files of ver.500. as you said.


Best Regards



Eventually I found the problem for my ftp server. My ISP blocks port 21 so it cannot accessed from internet. I changed the port to 2121 and the ftp server is working nicely but I must write port# at the end part of server address.
Sadly, the sms command format for TLT2H does not contain any field for port#. Does anyone know how to solve this? Or is there other sms command for OTA upgrade that includes port#?


Thanks & best Rgds

#90 Guest_Shahzad Sohail_*

Guest_Shahzad Sohail_*
  • Guests

Posted 03 February 2017 - 10:26 AM

Dear Sir.

 

As per your given instruction I applied the software on my TLT 2HU during the installation I found one error on DL when it was installed 72 % after that installation has stop and do not work the further installation and my TLT also silence now no communication between software and TLT 2HU kindly guide me further

 

Current: V4.02.240GF4

Update: V600 V4.02.250GF4

B.R

 

Shahzad Sohail  



#91 Guest_Deivid fharias_*

Guest_Deivid fharias_*
  • Guests

Posted 03 February 2017 - 12:13 PM

Olá bom dia.
vim acompanhando as postagens de vc percebi que são muitos esforçados.
então o meu tlt-2n deu o mesmo problema, parando de se comunicar com o GPS, fiz todos os procedimentos de atualização, onde ele se encontrava com a versão v600 v4. 02. 247F4 a atualizei para a versão v600 v4. 02. 250F4 atualizei meio por lógicapq a que estava no meu aparelho não tinha na planilha, mais em fim.

Depois da atualização ele voltou a piscar a luz de GPS, ELE responde às mensagens e tudo mais, porém a msg de retorno de localização ou a comunicação com o gps-trace não está ocorrendo. Ele está piscando e tudo mais porém só não responde a msg de localização

Deus e fiel.

#92 Guest_rsa2017_*

Guest_rsa2017_*
  • Guests

Posted 03 February 2017 - 13:14 PM

For V600 and V700 models (TLT-1C and TLT-2N)

https://www.mictrack...-no-gps-issues/

#93 Guest_Deivid fharias_*

Guest_Deivid fharias_*
  • Guests

Posted 03 February 2017 - 15:52 PM

Pois é ao modelo de meu equipamento não tem nesta lista.
O término do meu e 247f4.

#94 Guest_jimattrac_*

Guest_jimattrac_*
  • Guests

Posted 04 February 2017 - 16:04 PM

when i try update firmware V600 V4.02.249

i have this error "S_FT_CHANGE_BAUDRATE_FAIL(4006)"

 

can you give me the sollution??

 

look at this picture

https://drive.google...NHNkMzdFZ1ppY1U



#95 Guest_tracker mania_*

Guest_tracker mania_*
  • Guests

Posted 04 February 2017 - 23:56 PM

when i try update firmware V600 V4.02.249
i have this error "S_FT_CHANGE_BAUDRATE_FAIL(4006)"

can you give me the sollution??

look at this picture
https://drive.google...NHNkMzdFZ1ppY1U


Please try to reduce the baud rate at the right side dropdown menu.

#96 Guest_jimattrac_*

Guest_jimattrac_*
  • Guests

Posted 05 February 2017 - 02:15 AM

Please try to reduce the baud rate at the right side dropdown menu.

i have try to reduce the baud rate with value 115200

but i get "S_FT_download fail(4008)"

 

look at picture

https://drive.google...Z2ticWxCMHp3M2c



#97 Guest_Deivid fharias_*

Guest_Deivid fharias_*
  • Guests

Posted 05 February 2017 - 17:28 PM

Olá bom dia.
vim acompanhando as postagens de vc percebi que são muitos esforçados.
então o meu tlt-2n deu o mesmo problema, parando de se comunicar com o GPS, fiz todos os procedimentos de atualização, onde ele se encontrava com a versão v600 v4. 02. 247F4 a atualizei para a versão v600 v4. 02. 250F4 atualizei meio por lógicapq a que estava no meu aparelho não tinha na planilha, mais em fim.

Depois da atualização ele voltou a piscar a luz de GPS, ELE responde às mensagens e tudo mais, porém a msg de retorno de localização ou a comunicação com o gps-trace não está ocorrendo. Ele está piscando e tudo mais porém só não responde a msg de localização

Deus e fiel.

gostaria de saber se alguém sabe como resolver isso.

#98 Guest_Unicar1175_*

Guest_Unicar1175_*
  • Guests

Posted 05 February 2017 - 18:36 PM

gostaria de saber se alguém sabe como resolver isso.

I am also get the same problem after update it through OTA/ftpServer (same version).

will see tomorrow morning, perhaps when the car is running, it will give the good result. Hopefully.

 

 

Rgds



#99 Guest_Unicar1175_*

Guest_Unicar1175_*
  • Guests

Posted 06 February 2017 - 00:13 AM

Finally, I got success result after ugrading through OTA with my own FTP server: Ver 600 v4.02.247F4 (old) upgraded to 600 V4.02.250F4 (new). No need to take off the unit from the car.

 

Important notes:

1. for Version 600 and 700 we need to mention the server port in OTA format as follow: !-0000,[ftp server address],[port#],[user name],[password]

2. before flashing, need to run *SWVER# command

3. After successful upgrade run *RESTART#0000## and #806#0000## commands

 

 

thanks



#100 Guest_tracker mania_*

Guest_tracker mania_*
  • Guests

Posted 06 February 2017 - 06:39 AM

Finally, I got success result after ugrading through OTA with my own FTP server: Ver 600 v4.02.247F4 (old) upgraded to 600 V4.02.250F4 (new). No need to take off the unit from the car.

 

Important notes:

1. for Version 600 and 700 we need to mention the server port in OTA format as follow: !-0000,[ftp server address],[port#],[user name],[password]

2. before flashing, need to run *SWVER# command

3. After successful upgrade run *RESTART#0000## and #806#0000## commands

 

 

thanks

 

Thats good.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users